۳۵ روز تا برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال باقی مانده و همچنان این پرسش برای اهالی فوتبال و افکار عمومی مطرح است که برنامه نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال برای پیشرفت و توسعه فوتبال ایران چیست؟ برابر زمانبندی اعلام شده، ۱۴ روز دیگر فرایند بررسی صلاحیتها به پایان خواهد رسید و...
۳۵ روز تا برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال باقی مانده و همچنان این پرسش برای اهالی فوتبال و افکار عمومی مطرح است که برنامه نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال برای پیشرفت و توسعه فوتبال ایران چیست؟ برابر زمانبندی اعلام شده، ۱۴ روز دیگر فرایند بررسی صلاحیتها به پایان خواهد رسید و نامزدها بهصورت رسمی معرفی خواهند شد. برخی نامزدها ممکن است به دلایل مختلف فرصت حضور در انتخابات را نداشته باشند، اما مهمتر از این موضوع، وجود برنامه برای کسب موفقیت در فدراسیون فوتبال است.
در حال حاضر، دغدغه بیشتر کاندیداها به لابیهای پنهانی برای موفقیت ختم میشود و خبری از برنامههای راهبردی نیست. اعضای دارای حق رأی باید پس از بررسی برنامهها، بهترین گزینه را انتخاب کنند. اما به نظر میرسد در ایران بازار وعدهها داغ است و این میتواند آینده فوتبال را تهدید کند. وضعیت کنونی و روزبهروز بیشتر شدن ابهامات سبب نگرانی کارشناسان شده و ممکن است شائبه فرمایشی بودن انتخابات را تقویت کند.
عدم ارائه برنامه و بیتفاوتی به برنامهنویسی نشان از ضعف در حوزه تصمیمگیری فوتبال ایران دارد. در حالیکه در کشورهای دیگر همه چیز بر اساس برنامه پیش میرود، در ایران برنامهنویسی و راهبردهای استراتژیک کماهمیت هستند، به همین دلیل با ناکامیهای متوالی مواجه شدهایم. فقدان برنامهریزی در مدیریت کلان سبب ایجاد چالشهای متعدد در لایههای زیردست میشود؛ دقیقا این همان وضعیتی است که در سالهای اخیر در فوتبال ایران مشاهده شده و هیچ دستاورد بزرگی ثبت نشده است.
در کشورهای حاشیه خلیج فارس نمونههای موفقی از برنامهریزی منسجم و قوی دیده میشود. اگر امروز فوتبال عربستان به کانون توجه جهان تبدیل شده، صرفاً به دلیل برنامهریزی اصولی است. در ایران اما رفتارهای پوپولیستی جای همه چیز را گرفته و فوتبال روزبهروز ضعیفتر میشود. به اعتراف کارشناسان، تا زمانی که سازوکار فعلی حاکم باشد، امیدی به تغییر وجود ندارد و داستان تکرار میشود تا قصه غمانگیز فوتبال ایران ادامه یابد.